RSS Haberler   Açılış sayfam yap   Sık kullanılanlara ekle   Mesaj Gönder

Bugün : 87
Online : 3
G(ö)REVDEYİZ
Sivas Erzincan tabip odası olarak aşağıdaki taleplerimizin acilen gündeme alınmasını talep ediyoruz.

1-) Çalışırken de emeklilikte de insanca yaşayabilecek güvenceli bir gelir talep ediyoruz. Hazırladığımız yasa teklifi doğrultusunda acilen emekliliğe yansıyan ücretimizin ve mevcut emekli hekim maaşlarının iki katına çıkmasını istiyoruz.

2-)İnsanüstü bir çabayla, insanlık dışı, şiddet gördüğümüz koşullarda çalışıyoruz.36 saat kesintisiz, ihtiyaç molası dahi veremeden, performans/ciro baskısı altında, sağlıksız koşullarda, şiddet baskısı altında, taşeron sistemiyle çalışıyoruz. Çalışma koşullarımızın acilen düzeltilmesini talep ediyor; yetkilileri taşeron sistemine “çağdaş köleliğe” son vermeye çağırıyoruz.

3-) Yıllarca haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalıştığımız halde bugüne dek bir türlü verilemeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz.

4-)Başta tıp eğitimi olmak üzere sağlık alanındaki mesleki eğitimin niteliğinin giderek bozulduğunu, bunun halkımızın geleceğini tehdit ettiğini görüyoruz. Tıp ve sağlık eğitiminde meslek örgütleriyle, ilgili derneklerle işbirliği yapılmasını, sayıyı değil niteliği önceleyen bir politikayı talep ediyoruz.

5-) Katkı, katılım paylarıyla, istisnai hizmet tanımıyla, fark ücretleriyle, 5 dakikalık randevu süreleriyle halkımızın sağlık hizmetine erişimi kısıtlanmaktadır. Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz. Son olarak Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve sağlık hakkı için yürüttüğümüz mücadeleye destek veren herkese şimdiden çok teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Sivas-Erzincan Tabip Odası Bşk.
Dr. Sedat ÖZBAY
Haberin Okunma sayısı: 2122