TABİP ODASI YÖNETİM KURULUNDAN DUYRULUR
milletvekillerine ulaşarak aşağıda belirttiğimiz konuları iletmişlerdir.
Değerli Milletvekillerimiz.
Emekli maaşlarına yapılan düzenleme sonrasında sosyal güvenlik destek primine esas olarak herhangi bir işte çalıştığı süre boyunca ek düzeltmeden meslektaşlarımızın yararlanması hususudur. Bu durum önemli bir kitleyi kapsam dışı bırakarak memnuniyetsiz bir meslektaş kitlesi oluşturmaktadır. bu ayrımın komisyon yada genel kurul aşamalarında, katkınızla düzeltilmesini temenni ediyoruz. Ayrıca emekli bir hakim emeklilik sonrası avukatlık yaparken diğer meslektaşlarına göre düşük maaş almamaktadır. Biz de aynı hükümlerin uygulanması gerekliliğine inanıyoruz.
İkinci husus, yıpranma payının yürürlük tarihi itibariyle işlemesi, geriye dönük işletilmemesi nedeniyle mevcut çalışan meslektaşlarımıza, özellikle de kıdemli meslektaşlarımıza haksızlık olacağı kanaatindeyiz. En azından belirlenecek makul tarihe kadar yada tüm çalışma sürecinin geriye dönük işletilmesi ve bu anlamda memnuniyetsiz bir kitlenin oluşturulmaması dileğimizdir.
Emekli maaş artışındaki gibi çalışan kuruma bağlı olarak sadece emekli sandığı mensuplarının yıpranma payından yararlandığı meslektaşlarımız arasında konuşulmaktadır. Yıpranma payından hem devlette hem de özel sektöre de çalışan meslektaşlarımızın faydalanmasının uygun olacağını düşünmekteyiz.
Yukarıda belirttiğimiz hususların gerek komisyon gerekse genel kurul aşamalarında düzeltilmesi konusunda destekleriniz talep ediyor, çalışmalarınız da başarı dileklerimizi saygıyla sunuyoruz.