2021 YILI AİDAT ORANLARI BELİRLENDİ

Odamız yönetim kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda odamız bölgesinde 01.01.2021 ile 31.12.2021 tarihleri arasında uygulanacak olan üye aidatlarının aşağıdaki şekilde olmasına karar verilmiştir.

a-) Kamu kurumunda çalışan ve mesleğini icra etmeyenler                : 300 TL
b-) Kamu kurumunda çalışan ve mesai dışı işyeri hekimliği yapanlar   : 500 TL
c-) Özel Hastane ve Muayenehane hekimliği yapanlar                        : 500 TL
d-) Asistan hekimler                                                                       : 150 TL

üyelik borç bilgilerinizi ve üyelik kaydınızla ilgili bilgilere sivasttb.org.tr/üye1.aspx  adresinden ulaşabilirsiniz.

Üye aidatları 01 ocak itibariyle üyenin çalıştığı kurum statüsüne göre tam olarak taahhüt eder ve üye aidatın tamamından sorumlu tutulur.

ÜYENİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Madde 6-(1) Mesleğini sadece kamu kurum ve kuruluşlarının asli ve sürekli görevlerinde icra edenler dışındaki hekimler, çalıştıkları yere bakılmaksızın (hastane, tıp merkez, poliklinik, Vakıf Üniversitesi, aile hekimliği, işyeri hekimliği, ilaç firmalarında çalışma, sigorta şirketlerinde çalışma vb) Odaya üye olmak zorundadır.

(2) Çalıştığı kurum, çalıştığı mekan (taşınma vb), iletişim adresi ve diğer mesleki ve iletişim bilgilerinin değişmesi halinde hekim, durumu en geç 15 gün içerisinde Odaya bildirir.

(3) Herhangi bir nedenle oda ile ilişiğinin kesilmesi veya üyeliğinin sona ermesi halinde; oda kimlik belgesini iade etmek, kayıp halinde ise durumu gazete ilanı ya da resmi tutanakla belgelemek zorundadır.

(4) Üye aidatlarının en geç 31 Aralık tarihine kadar ödenmesi gerekir. Aksi halde aidat borcu yasal faiz işletilerek tahsil edilir.

(5)Üyenin geçici, kısa ya da uzun bir süre mesleğini Türkiye’de icra etmeyecek olması (yurtdışı eğitim veya çalışma amaçlı gitmek, askerlik, doğum izni vb.) üyelik hak ve sorumluluklarının askıya alınması/dondurulmasına sebep olmaz. Üyenin kendi isteği ile ilişiğini kesmemesi halinde, üyeliği sürer ve üyelik aidatı da tahakkuk ettirilir. Ancak sağlık sorunları nedeniyle mesleğini icra edemeyen veya herhangi bir nedenle yoksulluğa düşen ve bunu belgeleyen üyelerin durumları, yönetim kurulu tarafından değerlendirilir.

(6) Herhangi bir mesleki faaliyeti bulunmamak kaydıyla 65 yaşını dolduran üyelerden, 65 yaşını doldurdukları yılı takip eden yıldan itibaren üyelik aidatı alınmaz.

(7) Üyelerin yıl başındaki statüsüne göre aidat tahakkuk ettirilir. Yıl içindeki değişimler sebebiyle aidat farkı talep edilmez.